Djur på skansen extraknäcker som dinosaurier

Nej, det här är inte vårt Scoop. Däremot tyckte vi att det var intressant att även djuren på skansen nu tvingats ut i arbetslivet, att vi valde att citera hela artikeln från Allt om Stockholm.

Innan du slösar bort din tid i onödan kan vi bara sammanfatta det med att björnar, grisar och diverse andra krabater på Skansen extraknäckt åt en filmstudio som ljudartister. 

Ett får, en gris, en björn, några ankor och ett lodjur som vrålar i kör. Resultatet blir skrämmande bra, så lyckat att Skansens djur kan extraknäcka som dinosaurie åt ett filmföretag.– Vi kallar den för en Swedeosaurus, skriver Universal Pictures i ett pressmeddelande.

Skansen är fylld med nordiska djur. Nu visar det sig att om man spelar in råmanden, kvack, grymt, skall och yl från flera av parkens favoriter och sedan kombinerar dem, får man fram vrålet av en vildsint dinosaurie.

”Swedeosaurus”

Anledningen till att Skansens djur plötsligt skapar dinosaurieljud är att Jurassic World släpps på DVD i Sverige och Universal Pictures Home Entartainment ville skoja till det lite och göra ett experiment.– Genom att låta en ljudproducent spela in typiskt svenska djur på Skansen i Stockholm har ett vrål tagits fram. Resultatet är en Indominus Rex med svensk accent, en så kallad “Swedeosaurus”, skriver Universal i ett pressmeddelande.

Ljuden från Indominus Rex, den monster-T-Rex som går att se i filmen Jurassic World, är inspelat från djur som lejon, schimpans, valross och hund. I Skansenvarianten har man istället använt sig av björn, visent, gul anka, räv, gås, lodjur, vildsvin, får och varg. Trots att Skansen inte har några rytande lejon att ta hjälp av lyckas Swedeosaurusen låta som en dinosaurie man inte vill träffa på. – Vi tycker själva att det blev väldigt bra, skriver Universal på Soundcloud.

Källa: Allt om Stockholm