Så funkar det att cykla i Stockholm city vintertid

Att glida omkring på cykel i Stockholms Skärgård på sommaren är härlig en upplevelse i sig själv. Men att ge sig ut på cykel mitt i stan under vintern – not so much.

Här får du en stilstudie från en head-cam på hur det kan se ut:

Det kan nämnas att totalt sett så sker det mindre olyckor på cykel i Stockholm. Förutom i City. Där sker det faktiskt fler olyckor. Så här skriver SVT i reportaget ”Så farligt är det att cykla i Stockholms rusningstrafik”.

Totalt sett har cykelolyckorna i Sveriges huvudstad minskat något de senaste åren, men i centrala delar av staden går statistiken åt motsatt håll – här har olyckorna ökat något, visar statistiken.
Egentligen är det först nu man i Stockholm har påbörjat de storsatsningar som krävs för att komma ikapp städer som Malmö, enligt Pelle Envall. – Stockholm har tänkt mycket mindre på cykel i stadsplaneringen, jämfört med andra storstäder, säger han.
Källa: SVT.se

För dig som besöker Stockholm i sommar och vill låna en hoj kan vi rekommendera Citybikes.se Med City Bikes kan du cykla genom stan från april till oktober. Här kan du köpa både ett säsongskort som gäller hela perioden eller ett 3-dagarskort för dig som bara besöker Stockholm en kort period.