Så anlitar du seriös städservice i Stockholm och Danderyd

Lokalvård kan framstå som en smutsig bransch och de flesta har säkert hört flertalet skräckhistorier om oseriösa städfirmor. Faktum är dock att om man tar sig tid när man beställer en städtjänst och gör sin hemläxa kan man undvika de flesta fallgroparna och lätt få en väl utförd städning av en trevlig och professionell städfirma.

Att hitta en seriös städfirma
För den som inte har tid att individuellt kontakta en rad städfirmor är den enklaste lösningen att göra en offertförfrågan online, exempelvis på denna sida. Visserligen gäller denna för städning i Danderyd, men du kan även göra förfrågningar för Storstockholm.

Det är också viktigt att man skriver en så detaljerad offert som möjligt. Detta gör att man redan när man får in offerter ofta kan sortera bort mindre seriösa företag som sällan klarar av att ge ett komplett och detaljerat svar på en komplett offert. Det går att hitta många bra guider på vad man bör tänka på när man skriver en offertförfrågan.

Tänk på att kontrollera om städfirman är ansluten till en eller flera av de branschorganisationer som finns inom branschen. Detta garanterar att företagen har F-skattsedel, betalar sina arbetsgivaravgifter och har kvalitetssäkrat sin verksamhet. Ett annat snabbt sätt för att kolla ”kundernas röst” är att se vad de ger för omdömen på Reco.se

Kontrollera också vad företaget har för policy för garantera nöjda kunder, samt vilka försäkringar som finns på plats om en olycka skulle ske. En seriös offert från ett certifierat städföretag med klara och tydliga policies på plats är ett väldigt gott tecken på att du har att göra med en städfirma du kan lita på.

Vad du tänka på innan städning

Tänk på vad du behöver tillhandahålla för att städfirman ska kunna göra ett bra jobb. När det gäller hemstädning behöver du ofta stå för dammsugare annan grundläggande städutrustning. Hör för dig med städfirman om du är osäker på vad du behöver stå för.

Se till att städfirman är medveten om vad du har för golv och i fall du har något i din lägenhet som har speciella skötselråd. Detta kan vara till exempel antika möbler eller textilier.

Slutligen kan det vara en bra idé att göra en lista på de värdesaker som finns i din bostad. Om du har följt de tidigare råden ska du inte behöva vara orolig över din städfirma men detta behöver inte vara bortkastad tid ändå då det kan hjälpa dig med försäkringsfrågor vid till exempel ett inbrott, brand eller andra olyckor.

Om man är noggrann när man anlitar en städfirma och ser till att både du och firman förstår exakt vad tjänsten du betalar för ska innehålla kommer detta hjälpa dig att hitta en firma med rent mjöl i påsen vilket också resulterar i en ren bostad för dig.